Παπαϊωάννου Γιάννης

Παπαϊωάννου Γιάννης

Πίνακες ζωγραφικής του ζωγράφου Γιάννη Παπαϊωάννου

Πίνακες ζωγραφικής  του  ζωγράφου Γιάννη Παπαϊωάννου

Πίνακες ζωγραφικής του ζωγράφου `Γιάννης Παπαϊωάννου`

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε  το 1953 στον  Πύργο Ηλείας της Πελοποννήσου, να σημειωθεί ότι ,σε ηλικία 14 ετών ο Γιάννης διόρθωνε τα έργα της επίσης ζωγράφο Μητέρας του

Σπούδασε  στην Ανωτάτη Σχολή καλών τεχνών στο εργαστήρι του Γ. Μόραλη, και Γραφικές Τέχνες στη σχολή Βακαλό. 

Προσωπικές εκθέσεις του εχουν γίνει στο Πύργο Ηλειας (Γκαλερι Ηχοραμα,1979), στην Νέα Υόρκη ( Γκαλερί Αστορια, 1982), και στήν Αθήνα (Βρετανικό συμβούλιο,1985). Το 1987 ελαβε μέρος στην Πανελλήνια Εκθεση. Από το 1988 εως το 2004  Εκθέτει τα εργα του στην Πλάκα (αρτ  γκάλλερι τοπαζ) απο το 2004 το (αρτ γκαλερι τοπαζ) μεταφέρθηκε στην( Νέα Σμύρνη, Ιωνίας 56) και στεγάζεται μέχρι σήμερα, Έργα του τωρα θα βρείτε σε διάφορες γκαλερι και προσωπικά μουσεία του κόσμου.

Λίγα λόγια για την δουλειά του "Σπίτια, μαγαζιά, δρόμοι και γειτονιές τα θέματα του. Με την πρώτη ματια αναγνωρίζει κανείς ότι ο χώρος του θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε ελληνική επαρχιακή πόλη. Ένας χώρος οπου διατηρούνται ακόμη, σχεδόν σαν απόμακρες μνήμες, κάποιες γωνιές της λαϊκής μας αρχιτεκτονικής. Συμπαθητικά κτίρια και δρόμοι μιας εποχής που σβήνει σιγά σιγά μεσα στην ισοπεδωτική και απάνθρωπη κυριαρχία του τσιμέντου και του σιδερού. Οι τόνοι του πάντα χαμηλοί προδίδουν μια μοναχική διάθεση. Ο ζωγράφος εχει θεληματικά περιορίσει τη χρωματική του γκάμα στα τέσσερα βασικά (μαύρο, ασπρο, βαθύ κόκκινο και ώχρα). Η πρόθεση του ξεκινάει ισως απο τη γνωση οτι ο κόσμος της ζωγραφικής του ταυτίζεται κάπου με τη φύση και τα υλικά των ιδεών των πραγμάτων (ασβεστης, αμμος, τουβλα, κεραμίδια, σίδερα και ξύλα). Το φώς και οι σκιές έχουν τόση αλήθεια ώστε να καθηλώνουν το χρόνο και να υποβάλλουν την ώρα και την στιγμή που πέρασε η εικόνα στην ψυχή του καλλιτέχνη για να αναπλάστει τελικά σε καθολικό σύμβολο. Παρατηρώντας κανείς αυτούς τους πινάκες άθελα του γίνεται ο μοναχικός  περιπατητής μιάς πόλης τόσο πραγματικής όσο και ονειρικής συνάμα."


Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.